Bohemia slaví 14 let své existence a jako každý rok pořádá i letos tradiční "Schůzi", tentokrát s pořadovým číslem XI.

Tým se rozhodl pojmount celou akci velmi neformálně a netradičně, motto akce zní: "žádné oficiality, jen zábava a setkání přátel a kamarádů".



Bude se hrát bowling!

Ano, je to tak, veškeré oficiality známé ze všech předchozích Schůzí si hráči splní bezprostředně po odehrání posledního soutěžního utkání stávající sezóny.

Díky tomu bude mít tým a pozvaní hosté možnost strávit celý večer dle vlastní libosti, bez nutnosti pekelně se soustředit nad vyplňováním hlasovacího lístku nebo nutnosti plánovat své občerstvení tak, aby zbytečně nerušili okolí svým hlasitým mlaskáním, říháním, jucháním nebo populárním dožadováním se výsledku přeměření údu svého obdařeného spoluhráče.

Velkou neznámou je též kuchyně podniku. V minulých letech bylo zvykem vyrazit do centra Prahy za dobrým jídlem a pitím. Menu zvoleného podniku silně připomíná asijský fastfood s kódovými označeními pokrmů, pod označením "A14" se tak skrývá kuřecí Kung-pao, "A12" pak nabídne pozoruhodnou úpravu kuřecího steaku na mandlích, tzv. "samžený" steak, nevysvětlitelnou obměnu pak přináší nabídka polévek, jejichž objem je vyjádřen v gramech a tak si hráči budou moci dopřát třeba i Hustou polévku Xi-hu (200g) nebo Kukuřičnou polévku s kuřecím masem o stejné gramáži.

Co se piv týče dojde k další změně, zapomeňte na tankovou kvalitu, k dispozici je pouze dělnická sudová desítka z Plzně, čili "Gambáč" 10. V klidu si ale můžete u piva zapálit a pokud jste majitelem chytrého mobilního telefonu budete po celou dobu "online".

Jsme však přesvědčení, že pro Schůzi samotnou bude mít její nový kabát oživující přínos. Starý formát vydržel 9 let a za tu dobu se vlastně stal tak trochu protivným jak pro účastníky tak pro organizátory i hlavní protagonisty.

 

Něco málo k bowlingu

V bowlingové herně je k dispozici 12 drah, pro Bohemii budou rezervovány 2-3 dráhy, což znamená, že se osazenstvo roztrhá na skupinky po 5-6 lidech. Hrát by se mělo minimálně 2 hodiny, aby hráči odehráli více než dvě hry a vlastní hra tak měla alespoň trochu smysl.

Aniž bychom chtěli nápad s bowlingem hanit, tak nám nedá se zamyslet na pravděpodobným průběhem takového klání, přeci jen 15-18 osob roztrhaných na tři skupinky, kde minimálně 1x za 3-4 min. musí každý hráč házet kouli, to není úplně ideální společenská hra pro takto početnou skupinu.

Nicméně při bowling je fantastická hra u které je možno zažít spoustu legrace a velmi dobře se naladit na další průběh večera. Vzhledem k tomu jak hráčům nejdou míčové hry je tohle přesně to co se dá očekávat.

Bylo by fantastické, kdyby si hráči před hrou nastudovali alespoň počítání bodů při hře, které naleznou na Wikipedii: Pricip hry a počítání bodů, aby nemuseli na místě ztrácet čas vysvětlováním pravidel a bodového ocenění jejich snažení.

Za redakci bychom bowling definovali jako hru při které se hráč snaží 12x za sebou jedním hodem srazit všech 10 kuželek k zemi a získat za tento počin 300 bodů na své konto. Málo komu se však podaří házet v jedné hře (jen) 12x...

 

Termín a místo konání

  • Restaurace - Na Ovčíně
  • Adresa - Záběhlická 82/3, Praha 10 - Záběhlice
  • Termín - Sobota, 21.12.2012 od 18:00
  • Rezervace - nebylo zatím upřesněno, rezervovány byly 2-3 bowlingové dráhy



Klíčová slova

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook

Schiller v Bohemii...
Po-sezonní hodnocení Podzim 2015

XI. Schůze
Netradiční bowlingová zkušenost...
Neděle 3. Listopad 2013, 1:49
Schiller v Bohemii...
Schiller posiluje Roztyly
Středa 4. Září 2013, 23:10
Robocop v Bohemii...
Prcek přestupuje do Roztyl
Čtvrtek 22. Srpen 2013, 21:50