Neumann S.K.  2
Bohemia  7

Komentář

Důležitý zápas pro obě strany. Neumann po skvělém startu sezony (3x vítězství, 1x remíza) začal ztrácet, udělal tři remízy a prohru s vedoucím Benedem. Přesto neztrácel na čelo mnoho bodů a případná výhra v tomto duelu by ho mohla opět nakopnout.

Vývoj sezony u Bohemie je přesně opačný. Sice začala jasnou výhrou, pak ale utrpěla dvě smolné a těsné prohry + šťastně zachránila remizu v utkání s Benedem. Od této remízy však rozdává tvrdé rány, průměr vstřelených branek je neuvěřitelných 8,0 na zápas. Přesto se jí podařilo bodově dotáhnout na dostřel čela tabulky až nyní, potřebovala by tedy ještě jednou vyhrát.

O osudu tohoto duelu se rozhodlo někde úplně jinde. Neumann dorazil na Tempo bez hráčů na střídání, což je při téměř tropických teplotách a pod přímým slunečním zářením jistá sebevražda. Zachránit je mohl snad jen déšť během utkání, ten ale přišel až ve večerních hodinách...

Samotný vývoj utkání byl opět jako přes kopírák:

- opatrnější začátek, Bohemia mírně lepším týmem
- Bohemia zahazuje několik velkých příležitostí
- Bohemia nastřeluje minimálně 2x brankovou konstrukci
- první nebo druhá střela na branku Bohemie končí v síti
- inkasovaný gól je ušmudlaný, zblokovaný brankářem, do branky pouze pomalu doskáče
- Bohemii mírně zamrazí a pokračuje v mrhání příležitostmi

Snad jen poločasová pauza byla trošku jiná. Tedy výrazně jiná. Diktátor Riedl si razantní domluvou vynutil u svých sběračů bavlny poslušnost. (některé humanitární organizace odhadují, že dodnes v otroctví žije až 8% obyvatel Nigeru) Vůdcovy výtky směřovaly zejména k Tomáši Brabcovi, který v minulém zápase řečnil s rozhodčím a dokonce se postavil i proti Danovi. Další výhrady padly na celé mužstvo, Muž z ocele kritizoval slabou podporu svých rozhodnutí a malou angažovanost ostatních spolustraníků. (doufám, že se nikdo neurazí, ale nechtěl jsem tady dělat další nalejvárnu, berte to spíš poučně) Toť slova kapitána.

Druhá půle opět kopírovala předchozí zápasy:

- rychle vstřelená branka
- vzápětí další zásah
- získání pohodlného náskoku o čtyři branky
- lehký výpadek koncentrace s následným snížením brankového rozdílu
- pár gólů na cestu

Výsledek hovoří jasně, nemá cenu jej více rozebírat. Uvedeme snad jen fakt, že Neumann fyzicky nevydržel (ani nemohl), posledních asi 10 minut. dohrával již jen ve čtyřech hráčích v poli, jelikož bylo rozhodnuto rozhodl se jeden ze soupeřů šetřit zdraví...

Naděje na postup je tedy zpět a vzhledem k losu si troufám tvrdit, že to máme ve svých rukách!

Soupiska

  • KapitánRiedl Dan
  • BrankářKubát Petr
  • Brabec Michal
  • Brabec Tomáš
  • Chalupa Tomáš
  • Havelka Petr
  • Levý Jan
  • Mrozek Dušan
  • Šterner Jan
  • Tylinger Aleš
  • Zeman Martin

Góly

1:0 - Tylinger (Zeman)
2:1 - Brabec T. (Havelka P.)
3:1 - Brabec T. (Levý)
4:1 - Havelka P. (Brabec T.)
5:1 - Brabec T. (Levý)
6:2 - Šterner J. (Zeman)
7:2 - Tylinger (Havelka P.)

Karty

-

Muž zápasu

Chalupa Tomáš

Chalupa Tomáš

Soupeři nevalné kvality vydatně pomáhali našim útočníkům sbírat body a vyhrávat tuto anketu. Tento týden je to jiné, na góly jsme si zvykli a již je vyžadujeme. Proto se naše pozornost opět obrátila na hráče, kteří odvádějí poctivou práci. Tím nejpoctivějším nemůže být (a nikdy nebyl) nikdo jiný než Tomáš "Broňa" Chalupa a jeho nekompromisní ocasy ploskonosých opic. Pokud to snad není někomu jasné, podívejte se na vysvětlení.

Počet zobrazení

Poslední zobrazení
První zobrazení

Počet zobrazení
Registrovaní: 0x
Celkem: 0x

Čtenáři
Registrovaní: 0
Celkem: 0

Facebook